Nädala kaja: naer läbi pisarate

Toomas Herm
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toomas Herm
Toomas Herm Foto: Meelis Meilbaum / Virumaa Teataja

Pealkiri ei tähenda seda, et lõppeval nädalal korraldati suurejooneline teatrifestival, kus mängiti Anton Tšehhovi surematuid lavateoseid. Lõppev nädal algas paraku kurvalt, kui sai teatavaks, et Türgis on meie turiste vedanud buss teinud inimese surmaga lõppenud avarii. Õnnetuses sai vigastada ka mitu läänevirulast.

Meediakanalid püüdsid meeleheitlikult infokilde koalitsioonikõnelustelt. Asjatu vaev, sest kui poliitikud näitaksid rahvale, kuidas lehmakauplemine tegelikult käib, ei usuks ka kõige sinisilmsem valija järgmisel korral ühtegi nende lubadust.

Rõõmustamiseks oli põhjust teisipäeval, mil Tapal tervitati Ameerika ühendriikide järjekordset väeüksust, kelle käsutuses on maailma parimaks tankiks peetud Abramsid. Tapa söögikohad aga ei pea pikalt nuputama, kas pakkuda friikartuleid ja hamburgereid või mitte.

Kui militaarteemadel jätkata, siis tegi meele rõõmsamaks uudis, et lombi taga on välja töötamisel raketid, mis viivad rivist välja vastase elektroonikaseadmed, inimesi kahjustamata. Ehk kardetud tulevikusõjad, kui tunnetatud paratamatus, enam inimestelt elu ei võtagi. Küll aga võivad meid paisata tagasi kiviaega. Aga peaasi, et hing sisse jääks.

Maagiline sõna “raha” varjutas lõppevatki nädalat. Tallinna ülikooli Rakvere kolledži jätkamine on küsimärgi all. Ülikoolil aga ei ole mõtet kasinast eelarvest pooltühja haridusasutust ülal pidada.

Kui kolledži puhul räägiti otse, siis kohtud avameelitsema ei hakka. Õnneks on olemas statistika, mis näitab, et olulisel määral on seadusesilm hakanud karistuspoliitikas eelistama üldkasulikku tööd. Kriminaal- või väärteo korras trellide taha saadetu vajab ülalpidamiseks raha. Seda aga näikse nappivat isegi laste tarvis.

Ja siis tulebki välja kurioosum, et katseajal uue kuriteo sooritanut karistatakse üldkasuliku tööga. Või väidetavalt tehakse töötunde koos vallajuhiga Saaremaa poole sõites ja vilet lastes. Ei imestaks, kui mõni teeks üldkasulikku tööd sise- või justiitsministeeriumi ametnikuna. Ning kui koalitsioonipartnerid ministriportfellide jagamisel kokku leppida ei suuda, siis on plaan B varnast võtta.

Lõppev nädal on üks väheseid, mil enamik meist äratuskella reede hommikuks särisema ei pannud. Homme aga pakuvad päevakangelased – munad – rõõmu nii silmale kui ka kõhule.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles