Suurtükiväelased alustasid Lääne-Virumaal õppust Turmtuli

Kristi Ehrlich
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Õppused.
Õppused. Foto: MEELIS MEILBAUM/VIRUMAA TEATAJA

Täna algas Lääne-Virumaal 1. jalaväebrigaadi suurtükiväepataljoni ligi nädal kestev koostööharjutus, kus ajateenijad peavad Rakveres ja Kadrinas õppelahinguid ning osalevad lahinglaskmisel keskpolügoonil koos Ameerika Ühendriikide õhuväega.

Suurtükiväepataljoni ülem kolonelleitnant Kaarel Mäesalu sõnul harjutavad ajateenijad õppusel pataljoni kaitse- ja viivituslahingu pidamist ning esimest korda on neil võimalik harjutada koos liitlaste sõjalennukitega.

Turmtule nime kandev harjutus jaguneb kaheks osaks. Esimeses, kuni 9. aprilli lõunani kestvas faasis keskendutakse taktikalisele tegevusele ning harjutatakse muu hulgas dessanditõrje toetamist ja allüksuste kaitset õhurünnakute vastu.

Esmaspäeval, 6. aprillil Rakke vallas algav taktikaharjutus liigub Väike-Maarja lähiümbrusest Rakverre, kus 7. ja 8. aprillil harjutatakse suurtükiväepataljoni positsioonide kaitsmist vastast mängiva 1. jalaväebrigaadi ajateenijate allüksuse vastu.

Rakveres toimub tegevus mitmes kohas (näiteks Kreutzwaldi tänaval, Nortsu teel ning Tõrma hüppemäe läheduses). Et õppus toimub avalikus ruumis, võivad huvilised kaitseväelaste toimetamist jälgida. Samas tasub meelde jätta, et õppusel kasutatakse paukmoona ja lõhkepakette, seega tasub kindlasti hoida turvalist vahemaad ja sõdurite tegevust mitte segada, ütles 1. jalaväebrigaadi teabeohvitser nooremleitnant Simmo Saar.

Alates 8. aprilli õhtust kuni 9. aprilli pealelõunani tegutsevad ajateenijad Kadrinas ja Tapa lähiümbruses. Õppusel kasutatakse paukpadruneid ja lõhkepakette.

Õppuse teine faas ehk pataljoni lahinglaskmine algab 10. aprillil kaitseväe keskpolügoonil ja kestab kaks päeva. Laskmisest võtavad osa üks pataljoni tulepatarei, kelle kasutada on kaheksa 155mm kaliibriga haubitsat FH70, ja Ameerika Ühendriikide õhuväe hävituslennukid F16.

1. jalaväebrigaadi suurtükiväepataljon paikneb alaliselt Tapa linnakus, üksuse rahuaegne põhitegevus on anda suurtükiväealast väljaõpet, sõjas toetatakse aga kaudtulega lahingüksuste tegevust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles