Tervislik ME-3 bakter jõuab jätkuvalt piimatoodetesse

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Tartu ülikool ja AS Tere pikendasid järgmiseks kümneks aastaks litsentsilepingut, millega Tartu ülikool annab ettevõttele õiguse jätkata ülikooli teadlaste avastatud bakteri Lactobacillus fermentum ME-3 kasutamist piimatoodete valmistamisel ning müümisel Eestis ja veel 12 Euroopa riigis.

Tartu ülikooli arendusprorektori Erik Puura sõnul on Tartu ülikooli ja Tere stabiilne ning sisuline partnerlus heaks näiteks, kuidas ülikooli teadustulemusi edukalt ettevõtte tootearenduses rakendada.

“Kõige meeldivam asjaolu koostöös ASiga Tere on selle pikaajalisus: ettevõte on jätkuvalt suutnud toiduainetööstuse ülitihedas konkurentsis ME-3 oma toodetes tarbijatele atraktiivsena hoida. Ilmselgelt on ME-3 väga tõhus probiootikum,” rääkis Puura ASi Tere ainulitsentsilepingust ning avaldas heameelt jätkuva koostöö üle.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles