Passiivsest joomisest ehk Üleskutse sallimatusele

Lauri Beekmann
, Eesti Karskusliidu esimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lauri Beekmann
Lauri Beekmann Foto: Erakogu

Suhtumine alkoholiga seotud probleemi on aegade jooksul muutunud. Kuna tegemist on mitmetahulise sõltuvusprobleemiga, ei ole ühiskonda ega ajastut, mil see oleks mingigi meetodiga suudetud täielikult kontrolli alla saada. Kui märkimisväärne osa ühiskonnaliikmetest hakkab tarbima meeli muundavat ja sõltuvust tekitavat ainet, siis on ilmselge, et osa ühiskonnast asub selle vastu võitlema ja lahendusi otsima.

Samas tuleb märkida, et alati on olnud neid, kes ei olegi lahendamisest huvitatud. Näiteks kodanikud, kes tulenevalt oma sõltuvusest või mässumeelsusest riigi vastu ei nõustu alluma kehtivatele reeglitele, ning muidugi tööstus, kelle jaoks on eesmärgiks võimalikult suur läbimüük.

Alates 1880. aastatest kuni 20. sajandi keskpaigani pöörati tähelepanu purjusolemisele ning tegeleti peamiselt perekondade kaitsmisega. Tegemist oli nii USAs kui Põhja-Euroopas tugeva karskusliikumise perioodiga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles