Ameerika hävituslennukid võtsid ette maapealsed sihtmärgid

Toomas Herm
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ameerika ühendriikide hävitajad F-16 tabasid kaitseväe keskpolügoonil maapealseid sihtmärke eksimatult.
Ameerika ühendriikide hävitajad F-16 tabasid kaitseväe keskpolügoonil maapealseid sihtmärke eksimatult. Foto: Meelis Meilbaum

Eile hävitasid USA sõjalennukid F-16 kaitseväe keskpolügoonil Eesti ja Ameerika õhuvägede õppuse käigus maapealseid sihtmärke nii pardakahureist tulistades kui pomme visates.

Varakult kohale vuranud rahvusvahelist ajakirjanike seltskonda hoiatati, et kui käib lasersihikuga pommitamine, ei maksa lennukit piiluda, sest tugeva tuule tõttu võib teraskotkas teha äkilisi manöövreid ning lasersihiku kiir inimesele silma sattuda ja nägemise röövida.

Eesti õhuväe staabiülem kolonelleitnant Riivo Valge selgitas Virumaa Teatajale, et hävituslennuki pardal on laserseadeldis, mis suunatakse sihtmärgile, ja pommil olev seadeldis oskab lõhkekeha laseri märgistatud kohta juhtida. “Meie õppustel on põhielemendiks ohutus ja igaks juhuks on võetud kasutusele lisaohutusmeetmed,” sõnas Valge.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles