Repliik: soovid tulevikku

Inna Grünfeldt
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Inna Grünfeldt
Inna Grünfeldt Foto: Meelis Meilbaum / Virumaa Teataja

Mida soovida aastaks 2115? Milline hea sõnum läkitada aega, kui kedagi meist, tänastest, pole enam elavate kirjas? Mida öelda lastelastele või lastelastelastele, kelles elame edasi?

Võimaluse soovida pakub Tartusse rajatav rahvusarhiiv, mille uue peahoone sümboolseks nurgakiviks saavad tänaste inimeste soovid tuleviku-Eesti inimestele aastasse 2115. Ühisdokumendi ideeni viis rahvusarhivaare tänapäevane suund kasutada arhiivimaterjali kirjeldamisel avalikkuse abi, millest menukaimaks on kujunenud ühisloomelised ettevõtmised, mille käigus vabatahtlikud aitavad tuvastada fotodel olevaid isikuid ja kohti.

Võib pisut endaga aru pidada ja siis edastada oma mõtted aadressil rahvusarhiiv@ra.ee. Kõik soovid koondatakse 15. aprillil toimuva nurgakivitseremoonia käigus üheks dokumendiks, prinditakse kohapeal välja ning müüritakse nurgakivisse.

Ma soovin, et ...

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles