Ameerikas määrab hind kvaliteedi

Andres Pulver
, uudistetoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Teisipäeval lõbustasid inimesi Ameerika sõdurid ja avati mitu näitust, eile toimus Ameerika päevade lõpetuseks kitsamale ringile mõeldud äriseminar.
Teisipäeval lõbustasid inimesi Ameerika sõdurid ja avati mitu näitust, eile toimus Ameerika päevade lõpetuseks kitsamale ringile mõeldud äriseminar. Foto: Meelis Meilbaum

Ameeriklastega äri tehes tuleb arvestada, et igal kultuuril on oma väljakujunenud stereotüübid, õpetas eilsel Ameerika äriseminaril Molycorp Silmeti juht David O`Brock.

Kõige olulisemaks pidas O`Brock taustauuringuid. “Kui tahad ameeriklastega kaupa teha, siis istu arvuti taha ja küsi mister Google`i käest, mis meestega on tegemist,” kõneles ta.

Ka tasub jänkidega suheldes pöörata erilist tähelepanu keelekasutusele, sest see, mis võib meile tunduda normaalne, võib nii mõnegi ameeriklase jaoks olla ründav või isegi solvav. David O`Brock tõi näite, et tema vanemad on väga usklikud baptistid ning nende jaoks on jumala nime suhuvõtmine solvav. “Kuni sa ei tea, kellega räägid, tuleks oma keelekasutust väga kontrollida,” rõhutas ta.

Alati tasub olla kursis ka Ameerika spordiga. “Hea on näiteks Ohios äri tehes teada, kuidas läheb Clevelandi Brownsil või Cincinnati Bengalsil. Tänu Margus Hundile eestlased seda juba teavad. Aga eriti uhke on teada, et Ohio State meeskond tuli USA meistriks maadluses,” selgitas O`Brock, kes ütles, et ameeriklased on spordihullud.

Edasi loe SIIT.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles