Vargad sihivad kevadel jalgrattaid

Toomas Herm
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jalgratas. Pilt on illustratiivne.
Jalgratas. Pilt on illustratiivne. Foto: AFP / Scanpix

Kevad toob jalgrattad tänavatele, kahjuks ka varguste statistikasse, sest viimaste kuude jooksul on politsei pidanud tegelema paljude varastatud ratastega.

“Nüüd, mil kaherattalised on talvepuhkuselt välja toodud, võib kahjuks öelda, et hulk inimesi on oma sõiduriistast juba ilma jäänud,” nentis Rakvere politseijaoskonna piirkonnavanem Kristi Fuchs. Tänavune politseistatistika näitab, et kolme kuu jooksul on varastatud kaksteist jalgratast.

“Kõik teavad, et oma asjade eest peab hoolt kandma ja ratas peab olema lukustatud, kuid ikka ja jälle jäetakse see järelevalveta,” jätkas Fuchs. “Mõeldakse, et minuga seda ju ometi ei juhtu, käin kähku poes või toas ära. Neist hetkedest piisab, et jalgratta juurde naastes avastatakse tühi koht. Hiljem asjaolusid uurides selgub, et omanik on varga töö sageli ise üsna lihtsaks tehtud.”

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles