Vihula vallavanem sai loa minna maad küsima

Kristi Ehrlich
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Käsmu sadam.
Käsmu sadam. Foto: Arvet Mägi/Virumaa Teataja

Vihula vallavolikogu kinnitas eilsel istungil eelnõu, mis lubab vallavanem Annes Naanil alustada läbirääkimisi Käsmu külas asuva Merekooli tn 1 kinnistu tasuta võõrandamiseks vallale. Kinnisvara praegune valdaja on kultuuriministeerium ja kinnistul asub Käsmu meremuuseum.

Ainsana eelnõu vastu hääletanud SA Käsmu Meremuuseum nõukogu esimees Aarne Vaik oli küll nõus maa küsimisega Vihula vallale, kuid kartis siiski, et omavalitsus kavatseb maa müüki panna.

Seepeale vastas majandus- ja rahanduskomisjoni esimees Uno Õunapuu, et juhul, kui riik peakski maa vallale andma, käib tehinguga kaasas klausel, mis ütleb, millise aja jooksul ei ole võimalik omavalitsusel maatükiga tehinguid teha. “Volikogu otsuseta ei saa maad nagunii müüa,” jätkas Õunapuu.

Samuti kinnitas volikogu eelnõu, millega lubatakse vallavanemal asuda läbi rääkima Merekooli tn 3 ja Merekooli tn 5 kinnistu piiride muutmiseks. Ka selle eelnõu vastu võtmise poolt Vaik ei hääletanud.

Kolm mainitud kinnistut on seotud Käsmu Majaka sadamale algatatud detailplaneeringuga.

Loe pikemalt homsest Virumaa Teatajast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles