Kiltsi mõisa hakatakse kujundama kaardilossiks

Eva Klaas
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Väike-Maarja vald tahab Kiltsi mõisa muuta kaardilossiks.
Väike-Maarja vald tahab Kiltsi mõisa muuta kaardilossiks. Foto: Arvet Mägi

Väike-Maarja vald kuulutas välja hanke Kiltsi kaardilossi arendamiseks ja otsib töövõtjat, kes teeks Kiltsi mõisa peahoone arhitektuurilise siseprojekti ja näituseala graafilise kujunduse.

Samuti luuakse Kiltsi kaardilossi ja mõisakooli tutvustav veebiväljaanne ning valmivad eri keeltes trükised, koostatakse lossis liikumise kaart, sisustatakse mõned näitusepinnad keldriruumides ning valmistatakse ja paigaldatakse viidad mõisaparki. Lühikirjeldustega viidad aitavad inimestel pargis liikudes iseseisvalt põnevaid objekte leida.

Kaardilossi loomiseks saadakse 57 800 eurot Norra ja EMP finantsmehhanismi toetusprogrammist “Mõisakoolid – säilitamine läbi kasutamise”, koos valla omaosalusega on idee teokstegemiseks raha 68 000 eurot. Hankes ette nähtud tööd peavad tehtud saama tänavu. Lisaks valmib sel aastal mõisas tegutsevatele giididele ajastutruu riietus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles