Repliik: Ükskõiksus lokkab

Eva Klaas
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
RAK01: VIRUMAA TEATAJA:13MAR06, RAKVERE, EESTI
FOTOL VIRUMAA TEATAJA REPORTER EVA KLAAS
tl/Foto TAIRO LUTTER / VIRUMAA TEATAJA
RAK01: VIRUMAA TEATAJA:13MAR06, RAKVERE, EESTI FOTOL VIRUMAA TEATAJA REPORTER EVA KLAAS tl/Foto TAIRO LUTTER / VIRUMAA TEATAJA Foto: Tairo Lutter / Virumaa Teataja

Paar nädalat tagasi laamendasid kaks pudelist julgustust võtnut segamatult Tapa kesklinnas, murdes maha noore puu ja lõhkudes liiklusmärgi.

Seda, et nokastanud inimesed oma nii-öelda võimeid demonstreerivad, tuleb ette ikka, kuid üllatav on hoopis muu. Huligaanitseti valgel ajal, rahvarikkas kohas, vandaalitsejatest möödus kümneid inimesi. Ometi ei pidanud keegi vajalikuks sekkuda ega isegi politseisse teada anda.

Samuti juhtum Tapalt: inimene kirjutas sotsiaalmeedias, et lasteaia lähistel vedeleb suurem hulk süstlaid, ning soovitas olla ettevaatlik ja lastevanematel mudilastega ohtudest rääkida.

Seepeale võttis mitu inimest sõna, et on näinud süstlaid juba varem, isegi nädalajagu tagasi, ning on jama, et keegi neid ära ei korista. Paneb imestama, miks sellest siis ei informeeritud kas omavalitsust või sõltuvushäiretega inimestega tegelevat keskust. Igal inimesel on võimalik heaolu ja turvalisuse jaoks natuke ka ise ära teha.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles