“Äärelinna bluus” vaatleb moodul-elustiili

Inna Grünfeldt
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Meelis Rämmeld ja Janek Vadi lavastuses "Äärelinna bluus".
Meelis Rämmeld ja Janek Vadi lavastuses "Äärelinna bluus". Foto: kultuur.err.ee

Kolmapäeval, 15. aprillil näeb Rakvere teatri suures saalis Ugala teatri lavastust “Äärelinna bluus”. Musta huumoriga vürtsitatud draama räägib inimestest, kes leiavad end olukorrast, kus täitmata unistused on asendunud kõhedusega tuleviku ees.

Õhkimisekspert Ned ja tema abikaasa Joy elavad äärelinna uusasumis, tavalises moodulmajas koos selle juurde kuuluva moodul-elustiiliga.

Nende 11 aastat kestnud abielu on jõudnud punkti, kus nad seisavad küsimuse ees – kas nende ühiselt ehitatud kooselu õhku lasta nagu tehakse moraalselt vananenud majadega või piisab mõningasest parandustööst.

"Tervikuna on see lugu omamoodi meditatsioon inimeseks olemisest keset peresuhete pingeid ja haprust. Ja "äärelinn" on siin kui mitmeski mõttes piiri peal olek, meeleseisund, kus inimesed on vangistunud oma ühenäolistesse eludesse. Moodulmajad ja moodul-elud. Ja kogu aeg on tunne, et parem elu on kusagil mujal," kirjeldab Taago Tubin.

Taago Tubina jaoks on see juba teine Briti näitekirjaniku Jez Butterworthi näidend, mille ta on lavale toonud. Lavastust “Ööhaigur” mängis Ugala teater 2012. aastal suvel Olustvere mõisa reheküünis.

“Mulle väga imponeerib Jez Butterworthi huumor ja tema saladusega looritatud stiil: ühest küljest hästi realistlik ja teisest küljest unenäolise struktuuriga. Mitmekihiliselt ja kujundirikkalt kirjutatud,” ütles Tubin.

Abielupaar Nedi ja Joy’d kehastavad Meelis Rämmeld ja Kadri Lepp, nende naabrimees Dale’i mängib Janek Vadi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles