Külalood: Mats ja vurle karvupidi koos

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rein, see Kadrina Sikk.
Rein, see Kadrina Sikk. Foto: Meelis Meilbaum

No tule nüüd taevas appi ja kae perra, kuis kaks täitsa ontlikku päälinna vurlet korraga enesest välja läksid. Ja mille pärast! Eimillegi pärast. Lihtsalt üks vallamaja pandi kaheks nädalaks kinni ja asi tahe.

Asi selles, et Viljandimaa väikesest, 700 elanikuga Kõpu vallast sõitis 14-liikmeline delegatsioon Itaaliasse kokanduse kogemusi omandama. Kuna seltskonnas oli hulgi vallamaja tegelasi, tehti töö ette ära ja pandi maja selleks ajaks kinni. Mis aga ajas kopsu üle maksa või vastupidi nii siseminister Hanno Pevkuril kui ekspoliitik Anvar Samostil. Tõtt-öelda veel suuremalgi seltskonnal päälinna vurledel, kellele selline matsidepoolne elu planeerimine ja enese reisiga lõõgastamine sugugi pähe ei mahtunud. Nüüd käib seepärast üks suur jauramine.

Siit jooksebki matsi ja vurle, külamehe ja linnahärra vaheline piir. Läheb vurle peenele äriseminarile või ehk motivatsioonireisile, on tükk aega ära, tuleb tähtsana, rõõmsama ja roosana tagasi. On kaugel maal juttu ajanud ja päikest ning veini pruukinud, eelkõige aga ajusid tuulutanud ning neid ehk ka mõne mõttega täitnud. Ja see kõik on absoluutselt okei. Nii patareisid laaditaksegi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles