Vihula vallavanem sai loa maad küsida

Kristi Ehrlich
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Vihula vallavolikogu kinnitas üleeilsel istungil eelnõu, mis lubab vallavanem Annes Naanil alustada läbirääkimisi Käsmu külas asuva Merekooli tn 1 kinnistu tasuta võõrandamiseks vallale. Kinnisvara praegune valdaja on kultuuriministeerium ja kinnistul asub Käsmu meremuuseum.

Kui eelnõu, mis volikokku läks, nägi ette vaid osa kinnistu küsimist omavalitsusele, siis istungil otsustasid volikogu liikmed anda vallavanemale õiguse taotleda valla omandisse kogu kinnistu. Otsus lähtus asjaolust, et uue valitsuse koalitsioonilepe näeb ette omavalitsustel riigimaade munitsipaliseerimise soodustamist.

“Praegune otsus annab vallavanemale nõusoleku minna kultuuriministeeriumilt maad küsima. Kui ministeerium otsustab maa vallale anda, tuleb asja uuesti volikogus arutama hakata,” rõhutas majandus- ja rahanduskomisjoni esimees Uno Õunapuu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles