Nädala kaja: Miksitud linnulaul

Merly Raudla
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Merly Raudla
Merly Raudla Foto: Marianne Loorents / Virumaa Teataja

Lõppev nädal rõõmustas kindlasti kõiki militaarentusiaste – laigulises rõivais sõdurpoisid tulid lausa koju kätte. Rakveres võis Ameerika päevade üritustel oma silmaga näha ookeani tagant saabunud sõdureid ja nendega juttugi puhuda.

Ausambamäe parki punusid sõdurid valgest kilest “Rahuvõrgu”, mida nii mõnigi linnakodanik õppuste tarbeks üles seatud takistusrajaks pidas. Kilomeetri jagu kunstiprojektina puude vahele põimitud kilet sümboliseeris tegelikult rahu, puhtaid mõtteid ja seoseid.

Esmaspäeval Rakke vallas alanud taktikaharjutus “Turmtuli” tõi suurtükiväelased Väike-Maarja kaudu Rakverre ning andis taas huvilistele võimaluse sõjatehnikaga tutvust teha.

Maakonnakeskuses harjutati suurtükiväepataljoni positsioonide kaitsmist vastast mängiva 1. jalaväebrigaadi ajateenijate allüksuse vastu.

Kui sõdurid teisipäeva õhtul end Rakvere äärelinnas sisse seadma hakkasid, oli linnarahvas elevil, tekitades ringteele lausa ummiku.

Huvilised olla seisma jäänud, pildistanud ning mõni neist tahtnud lausa juurde tulla, et lapsele relva näidata.

Väga häälekalt on oma kohalolust märku andnud USA sõjalennukid, mis Eesti ja Ameerika õhuvägede õppuse käigus kaitseväe keskpolügoonil maapealseid sihtmärke kahjutuks teevad ning ka taktikalisi madallende sooritavad.

Kuigi teraskotkaste vali lennumüra konkureerib järjest intensiivsemaks muutuva linnulauluga, tekitab see inimestes vastakaid tundeid.

Ühel poeb hirm nahavahele, teine aga jälgib välkkiireid lennumasinaid suure põnevusega.

Mitte vähem põnev pole olnud poliitikamaastikul toimunu. Koalitsioonikõnelused ning valitsuse moodustamine, mis tundus esialgu kui lõputult veniva kummi venitamine, jõudis finaalini ning ministriportfellid leidsid uued omanikud.

Peaminister Taavi Rõivase teises valitsuses võtavad 13 ministri seas kohad sisse ka kolm Virumaa meest.

Keskkonnaministrina asub tegudele Tamsalust pärit kunagine Lääne-Viru maavanem Marko Pomerants, tervise- ja tööministri ameti sai enda kanda Rakveres sündinud Rannar Vassiljev ning juba noorena Rakvere teatri tüüri haaranud Indrek Saar hakkab kultuuriministrina töötama eesti rahvusliku identiteedi säilimise ning elujõulise kultuuriruumi tagamise ja arengu nimel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles