Mandoliinimängijad pakkusid Tapa rahvale muusikaelamuse

Eva Klaas
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tapa valla mandoliiniorkestri kontsert.
Tapa valla mandoliiniorkestri kontsert. Foto: Eva Klaas

Eile andis oma esimese iseseisva ja täispika kontserdi Tapa valla mandoliiniorkester. Orkester, keda oli Tapa kultuurikojas kuulamas peaaegu saalitäis rahvast, pälvis inimeste poolt sooja vastuvõtu.

Esitati paarkümmend lugu ning kuulajad said ka aimu, mis pill see mandoliin üldse on.

Mandoliiniorkester asutati umbes poolteist aastat tagasi, 2013. aasta sügisel. Kuigi enamik ajalehekuulutuse peale kokkutulnutest ei olnud varem mandoliini käes hoidnud ning osa polnud pillimängimisega varem üldse kokku puutunud, seati suureks eesmärgiks osaleda üleriigilisel pillipeol, mis toimus laulu- ja tantsupeo „Aja puudutus. Puudutuste aeg” raames.

Selleks tuli selgeks õppida neliteist lugu, millega saadi ka edukalt hakkama.

Pärast pidu aga saadi  indu juurde, orkestrisse on lisandudud uusi mängijaid ning kollektiiv on kasvanud veerandsaja liikmeliseks.

Mandoliiniorkestri juht, Tapa muusikakooli direktor Ilmar Kald ütles, et kui leidub huvilisi, siis leitakse ka pillid ning mängijaid mahub veel juurde.

Tapa valla mandoliiniorkestris on pillimängijaid erinevatest valla piirkondadest, koos käiakse harjutamas muusikakoolis. Orkestrisse kuulub ka kuus muusikakoolis käivat last ning orkestrijuhi sõnul on just nemad tulevikulootus.

Kuigi kollektiiv on osalenud mitmesugustel üritustel ja ettevõtmistel, näiteks valla muusikapäevadel, ühismängimistel teiste mandoliiniorkestritega, Lehtses mõnusate meeste muusikapeol ja mujalgi, pole nende päris oma ülesastumist varem olnud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles