Kadri Voorand laulab RAMiga “Vaikuse laulu”

Inna Grünfeldt
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kadri Voorand.
Kadri Voorand. Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Jõhvi kontserdimajas kajab reedel, 17. aprillil kell 19 “Vaikuse laul”, kus lauluhääled ühendavad Kadri Voorand ja Eesti Rahvusmeeskoor.

Kontserdil “Vaikuse laul” Kõlab Olav Ehala helilooming Kadri Voorandi seades, esitavad Kadri Voorand ja Eesti Rahvusmeeskoor. Meeskoori dirigeerib Mikk Üleoja, kaastegevad on Marek Talts (kitarr), Mihkel Mälgand (bass), Aleksandra Kremenetski (löökpillid).

“Seaded ei muuda Ehala kirjutatud muusika sisu, vaid pigem toovad esile teoste selle kõla, mis minu jaoks nende lugude puhul kõige ilusam, olulisem või määravam tundub,” kinnitas Kadri Voorand. “Võtsin seada Ehala loomingut, mis mind isiklikult on puudutanud. Tuntud klassikast ei saanud ma puutumata jätta lugusid nagu “Eine murul”, “Härra Q” ning “Oleviste kiriku torniehitaja naise hällilaul”. Kontserdil kõlab ka laule muusikalist “Kaotajad”, näiteks “Kõrge lend”. Suure osa muusikast esitab RAM a cappella. Pooltesse lugudesse kaasame ka mind lauljana ja saatebändi.”

Mikk Üleoja ütles, et kõik algas plaanist luua RAMile võimalikult eripalgeline juubelihooaeg, kuhu mahuksid esiettekanded ja nüüdisaegne muusika, rahvusromantism ja suurvormid orkestriga, aga ka natuke magustoitu.

“Plaan Ehala kavaga lavale tulla oli juba mõni aasta vana aga puudu oli arranžeerija. Teadsin, et Kadri seisab valdava osa Estonian Voicese seadete taga. Lõplikult veenis aastatagune töö Peeter Vähi teose “Supreme silence” ettekandmisel. Kadri demonstreeris sellist tundlikkust ja muusikalise materjali mõistmist, mis ei jätnud kahtlustele mingisugust ruumi. Olen tulevasest koostööst juba praegu parasjagu õhevil!” lausus Üleoja.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles