Kiri: Käsmu meremuuseumi ja Vihula valla sassis suhted

, SA Käsmu Meremuuseum asutaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Läinud neljapäeva õhtul ­kinnitas Vihula valla volikogu eelnõu, mis lubab valla­vanemal alustada läbirääkimisi ­Käsmu küla Merekooli tn 1, kinnistu nr 4871731 (katastritunnusega 92201:014:0041, Käsmu meremuuseum) tasuta võõrandamiseks vallale. Kinnisvara praegune valdaja on kultuuriministeerium. Ainukesena hääletasin vastu mina (erapooletuid 4 ja poolt 6) põhjusel, et näen valla huvi see maatükk erakätesse juhtida, nagu näiteks on juhtunud Rutja ja Vergi kruntidega.

Jahisadama planeeringut ettekäändeks tuua on kohatu, kuna suurem osa kogukonnast nõuab selle planeeringu lõpetamist. Rein Raud saatis kirja volikogule, akadeemik Tarmo Soomere on kirjutanud arvamuse Käsmu sadamast, muuseumi nõukogu liige Andrei Hvostov on kirjutanud kirja muuseumi ja valla suhetest.

Minu arvates on kogu Käsmu Majaka sadama detailplaneeringu läbiviimine olnud arendajate ja vallaametnike vassimiste ahel. Näiteks vallavanem Annes Naan valetas Vikerraadios, kui väitis, et ta pole keskkonnaametilt saanud kirju, mida on talle juba kahel korral saadetud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles