Viru Tarvas proovib sarvi sellel nädalavahetusel Vallimäel

Eva Samolberg-Palmi
, peatoimetaja asetäitja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rakvere Vallimägi.
Rakvere Vallimägi. Foto: Marianne Loorents

Pühapäeval, 19. aprillil lõpeb Vallimäel Noorte Kotkaste Viru Maleva korraldatav kolmepäevane luureretk kontrollpunktide karusselliga.

Kell 8.30 alustavad saabunud võistkonnad kõigi huviliste silme all oma teekonda võistluse võitja pjedestaalile. Osalema on registreerunud 13 võistkonda Ida- ja Lääne- Virumaalt, Harjumaalt, Tallinnast ja Raplast.

Võitja võistkonna nimi graveeritakse Tarva kuju kopeerivale rändauhinnale ja võistkonna liikmete nimed individuaalsetele rändauhindadele. Kodutütarde võistkonnad pärjatakse rändauhinnaga Viru Pistrik.

Võistlus saab alguse juba reede õhtul Roela noortemaja juurest Vinni vallavanema Toomas Väinaste avasõnade ja soovituste toel kell 21.40. Finisini jõudmiseks tuleb võistlejatel läbida pea 40 km Lääne- Virumaa metsi ja põlde, leida looduses hulga kontrollpunkte ja lahendada põnevaid ülesandeid, näidates noorkotkaste ja kodutütarde oskusi iseseisvalt elus hakkama saada.

Rajal teevad elu raskemaks vastutegevus, kes ei lase võistlejatel lihtsalt mööda metsateid järgmise kontrollpunktini jalutada.

Samuti on rajal rescue meeskond, kes jälgib ohutuse tagamist ja on valmis andma abi õnnetuse korral. Pühapäeval 8.30 toimub tegevus kuni kümnes kontrollpunktis ja finis on plaanis sulgeda kell 14.00. Pidulik võitjate tunnustamine algab kell 15.00.

Võistluse viivad läbi Viru Maleva kaitseliitlased ja naiskodukaitsjad ning peakohtunik on NK Viru Maleva pealik Kert Kirsimäe. Sidepataljone ajateenijatest ASO grupp on lubanud tulla jäädvustama seda põnevat võistlust.

Kõigil huvilistel on võimalus oma silmaga vaadata noorte põnevat heitlust võidu nimel pühapäeval Rakvere Vallimäel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles