Maavalitsus jagab heade ideede vastu tahvelarvuteid

Merly Raudla
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tahvelarvuti. Foto on illustratiivne.
Tahvelarvuti. Foto on illustratiivne. Foto: Marko Saarm

Lääne-Viru Maavalitsus korraldab ideedekonkursi Noor ja ettevõtlik, mille parimate ideede autorid saavad auhinnaks tahvelarvutid.

„Noor ja ettevõtlik“  projekti eesmärgiks on ettevõtluskeskkonna arendamine läbi ettevõtlikkuse, mis on suunatud ettevõtliku õppe integreerimisele koolisüsteemi, et tõsta hariduse kvaliteeti ja noorte edukust elus.

Lääne-Viru Maavalitsuse arengu- ja planeeringuosakonna juhataja Mati Jõgi  sõnul oodatakse õpilastelt ettevõtlikkuse, sh ettevõtluse arendamisele suunatud ideid, mille puhul hinnatakse nende uuenduslikkust, kasutatavust igapäevases elus ning reaalselt teostatavust. „Noortele on see hea võimalus oma ideed proovile panna ja võita väärikas auhind. Samas saada aimu ka riigist nimega Ukraina ja selle riigi noorte ettevõtlikest ideedest,“ sõnas ta. 

Paralleelselt toimub sarnane konkurss ka Ukrainas, Kominternivski rajoonis ning sügisel on planeeritud parimate ideede autoritele ühisseminarid nii Ukrainas kui Eestis.

Oma mõtteid ja ideid on konkursile esitama oodatud kõik noored järgmistes vanusegruppides:

I grupp – algklasside õpilased vanuses 7- 11 aastat;

II grupp – põhikooli õpilased vanuses 12-15 (16) aastat;

III grupp – gümnaasiumide ja kutsekoolide õpilased vanuses 16 aastat ja vanemad.

Lisakonkurss toimub III vanusegrupile.  Gümnaasiumide ja kutsekoolide õpilaste poolt oodatakse lisaks ka ideid ettevõtlikkuse ja ettevõtluse arendamiseks Ukrainaga koostööks. Ideede puhul hinnatakse idee põhjendatust, et miks nimetatud idee on mõistlik ja kasulik ellu viia koostöös Ukrainaga, idee uuenduslikkust ja teostatavust. Lisakonkursil osalejatelt eeldatakse mõningast eeltööd uurimaks Ukraina majanduslikku situatsiooni ning võimalusi.

Oma idee võib esitada nii individuaalselt kui ka grupitööna, grupi suurus ei ole määratletud.

Idee tuleb esitada hiljemalt 30. aprilliks. Kirjeldusele võib soovi ja võimaluse korral lisada joonistusi, fotosid, videoklippe, makette, prototüüpe, kujundeid või muid lisasid. I grupis osalejatel võib idee olla vormistatud ka ainult joonistusena. Idee võib olla esitatud paberil või digitaalselt vormistatuna.

Ideele tuleb lisada idee nimi, autori või autorite nimed, vanus, klass, kool, juhendaja nimi ja kontaktandmed (e-maili aadress, telefoni number) ning  saata e-posti aadressile moonika.aruvainu@laane-viru.maavalitsus.ee või tuua Lääne-Viru Maavalitsusse kabinet 36  II korrus (F.R Kreutzwaldi 5, Rakvere).

Ideid hindab komisjon, kes arvestab nii ideed kui teostust. Individuaalseid töid ja grupitöid hindab komisjon eraldi.

Iga vanusegrupi kolm parimat ideed saavad auhinnatud, esile tuuakse nii õpilasi kui õpetajaid.

Tulemused tehakse teatavaks Lääne-Viru Maavalitsuse kodulehel, parimatega võetakse ka isiklikult ühendust hiljemalt 15. mail 2015.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles