Omavalitsustele räägitakse uuest planeerimisseadusest

Merly Raudla
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sven Hõbemägi.
Sven Hõbemägi. Foto: Marianne Loorents

Jaanuari lõpus võttis lahkuv riigikogu koosseis vastu uue planeerimisseaduse, mis jõustub juba selle aasta 1. juulil. Sellega seoses korraldab Lääne-Viru Omavalitsuste Liit (VIROL) 17. aprillil Rakvere ametikoolis kohalike omavalitsuste ametnikele koolituse, kus räägitakse uuest planeerimisseadusest.

VIROLi tegevdirektori Sven Hõbemägi sõnul ongi koolituse eesmärgiks anda ülevaade jõustuva uue planeerimisseaduse menetluslikest ja sisunõuetest, kehtiva ja uue seaduse erinevustest. Eraldi käsitletakse nõudeid, millega peab arvestama juba praegu menetluses olevate planeeringute puhul, et oleks tagatud menetletavate planeeringute vastavus uutele materiaalõiguslikele nõuetele.

Samuti saavad ametnikud koolitusel vastused kerkida võivatele küsimustele. Koolitajaks on ehitusvaldkonna jurist ja koolitaja Tuulikki Laesson.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles