Kas rütm = tantsija?

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Henri Hütt püüab rütme.
Henri Hütt püüab rütme. Foto: Hannes Aasamets

Tantsija Henri Hütt tuleb taas kodulinna. Seekord koos rütmiga. Teisipäeval, 21. aprillil kell 19 etendub sarjas “Rakvere teater esitleb” tema tantsusoololavastus “Rhythm is a dancer”. Henri Hütt esitab endale ja vaatajale küsimuse: mis teeb rütmist rütmi ja tantsijast tantsija?

“Kujunemise aegadel oli mu lemmikpöördumiseks, millist muusikat sa kuulad. Lootsin leida sellega mõttekaaslust ning paista silma oma laiade teadmistega subkultuuridest. Alati võitsid meeltes meloodia ja rütm, mitte kunagi sõnad või tähendus. Siis rändasin kultuuriruumide üleselt ning otsisin edasiviivat ja endale omast rütmi. Pigem kutsus põhjamaine suund,” rääkis Hütt.

“Rütmi kui korduste jada otsingute kõrval tekkis võrdlus, kuidas ma nooremana sarnaseid situatsioone esimest korda tunnetasin. Tekkisid seosed praeguse ja mineviku vahel. Praegune südamlikkus, siirus, tõsidus, ausus ajendasid võrdlema end mineviku-minaga, kerima aega tagasi ja edasi ning siis jälle tagasi ja edasi, kuni välja hetkesse “nüüd”.”

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles