Sirje Kiisküla: “Üldhaiglal ei ole rohkem valvearste”

Kristi Ehrlich
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sirje Kiisküla: “Üldhaiglal ei ole rohkem valvearste”
Sirje Kiisküla: “Üldhaiglal ei ole rohkem valvearste” Foto: Arvet Mägi

Eile kajastas Virumaa Teataja kahte juhtumit sellest, kuidas Rakvere haigla erakorralise meditsiini osakonda pöördunud pole saadud arstiabiga rahul.

Rakvere haigla peaarst Sirje Kiisküla, kas Rakvere haiglas valitseb arstide põud ja hädas olijal tulebki ette võtta sõit Tallinnasse või Tartusse, et abi saada?

Eesti haiglad jaotatakse nelja rühma: piirkondlikud, keskhaiglad, üldhaiglad ning kohalikud ja erahaiglad. Tulenevalt rühmast on haiglale seadusega ette nähtud valvearstide hulk. Üldhaiglas, nagu seda on Rakvere haigla, valvab ööpäev läbi üldkirurg, sisehaiguste või erakorralise meditsiini profiiliga arst, anestesioloog ja naistearst. Lastekirurgi või laste ortopeedi valveringi üldhaiglas ei ole ette nähtud, samuti ei ole ette nähtud radioloogi (röntgeniarsti) ööpäevaringset valvet ehk pole arsti, kes kirjeldab, mida röntgeniülesvõttel näha on.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles