Gustav Lokotari mälestusvõistlused võitis Kadrina keskkool

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Gustav Lokotari mälestusvõistlused.
Gustav Lokotari mälestusvõistlused. Foto: Kristel Kitsing

Täna Kadrina Spordihoone siselasketiirus toimunud Gustav Lokotari auks peetud seitsmendad laskevõistlused võitis teist aastat järjest Kadrina keskkool.

Virumaal   sündinud  ja kaksteist korda maailmameistri tiitli  võitnud laskuri Gustav Lokotari auks mõõtsid laskeosavust seitse Lääne-Virumaa riigikaitseõpetuses osalevat kooli. Parimaks osutus Kadrina keskkooli  võistkond 438 silmaga, teiseks tuli Tamsalu gümnaasium 427 silmaga ja kolmandale kohale platseerus Rakvere eragümnaasium 418 tabamusega.

Parimad laskurid õhupüssist olid 61 silmaga Keit Kleitz ja 49 tabamusega Kristina Pešehodko Tamsalu gümnaasiumist. Kolmanda koha võitles tütarlaste arvestuses välja 46 tabamusega Karmen Floren.

Noormeeste individuaalarvestuses osutusid õhupüssist laskmises parimateks Kadrina keskkooli õpilased Henri Voogla ja Fredi Normak, vastavalt 63 ja 60 tabamusega ning pronksmedalile tuli 59 silmaga Rakvere eragümnaasiumi noormees Sten Neudorf.

Sportpüssi lasmises osutusid parimateks Rakvere eragümnaasiumi õpilane Sten Neudorf (99 tabamust), Kadrina keskkooli õpilane Henri Voogla (98 silma) ja  Raul Altmäe Haljala gümnaasimist 96 tabamusega.

Neidudest olid parimad sportpüssi laskjad Haljala gümnaasiumi õpilane Sofia Danilova (94 p), Keit Kleitz Tamsalu gümnaasiumist (93 p) ning kolmandaks jäi Haljala gümnaasiumi õpilane Kristi Heinloo 91 tabamusega.

Laskevõistluste peakohtunik Hannes Reinomägi tänas kõiki osalejaid ning kiitis noori väga heade tulemuste eest. Tema sõnul on laskesport soliidne spordiala. „Kui sa joosta ei viitsi maratoni ja korvpalli kah ei taha mööda platsi kaks tundi taga ajada, siis laskesport on soliidne spordiala,“ innustas Reinomägi noori lasketiire külastama.

Lääne-Viru maavalitsuse haridus- ja sotsiaalosakonna juhataja Marge Lepiku ütlusel sai taoline üritus õnnestuda tänu heale ettevalmistusele ja võistluse ladusale korraldusele. „Suured tänud riigikaitseõpetajatele Olev Lipule, Ants Rikbergile ja Jaanus Raidlole, kaitseliitlasele Hannes Reinomäele ja lasketiiru  instruktor Ants Grunole,“ kiitis Lepik.

Lääne-Viru maavalitsus ja Kaitseliidu Viru malev koos maakonna riigikaitseõpetajatega alustasid Virumaalt pärit Eesti tuntuima laskuri Gustav Lokotari auks laskevõistluste korraldamist 2008. aastal. Tänavu austati maailmameistrivõistluste 12-kordset kuldmedaliomaniku Gustav Lokotari mälestust juba seitsmendat aastat.

Võistluste korraldamist toetasid rahaliselt Haridus-ja Teadusministeerium, Lääne-Viru Omavalitsuste Liit ja Lääne-Viru Maavalitsus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles