Antiigi kõrval tõusevad hinda vintage- ja retromööbel

Kristi Ehrlich
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Antiigi kõrval tõusevad hinda vintage- ja retromööbel.
Antiigi kõrval tõusevad hinda vintage- ja retromööbel. Foto: Internet, montaaž: Toomas Erapart

K-rauta projektijuht Merike Hirvoja ütleb, et kui antiiksed ja vanavanematelt päritud mööbliesemed on olnud hinnas juba aastakümneid, siis uue aja trendiks on vintage- ja retromööbel. “Igatahes tasub olla loominguline ja mõelda, mida ajale jalgu jäänud mööblitükkidega teha,” julgustab Hirvoja.

Vana ja uue omavahel sobitamine on igal juhul moes. Seega ei tasu muretseda, kas vanavanaema riidekapp või pööningult leitud vahva nõukaaegne taburet ikka sobivad tänapäevase mööbliga kokku.

“Hea tahtmise korral saab asja isegi nõukogudeaegsest sektsioonmööblist, köögifassaadist, rääkimata vanadest ustest ja aknaraamidest. Isikupäraselt viimistledes on võimalik peaaegu igast vanast asjast luua pilkupüüdva detaili tänapäevasesse interjööri,” kõneleb projektijuht ja pakub mõne lihtsa nipi, kuidas vanale mööblile uus nägu anda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles