Külalood: Maainimestel polegi saba, uskumatu!

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rein, see Kadrina Sikk.
Rein, see Kadrina Sikk. Foto: Meelis Meilbaum

Kui mina, linnapoiss, maale elama tulin, ei hoidnud mul keegi käest kinni. Kui mu vend, samuti linnapoiss, veelgi sügavamale maakolkasse kolis, ei hoidnud temalgi keegi käest kinni. Mitte keegi, ausõna, ei rääkinud meile ka sellest, et maarahval polegi saba taga, küll aga leidub seal isegi elektrit. Keegi ei lohutanud meid, et tegelikult polegi maainimesed väga kurjad ja nad ei hammusta ...

Nüüd on uued ajad, uued kombed. Nüüd elame kesk infoühiskonna džunglit suures infopõuas. Näiteks saame mõnest kollasest veebiportaalist kindlasti hästi ja pidevalt teada, kes USA superstaaridest teiste superstaaridega magab ja kuidas ta seda täpselt teeb. Ning kelle kass Uus-Meremaal kõige vahvamaid Facebookis jagatavaid tempe teeb. Aga seda, kas ja kuidas on võimalik Eestis maal elada, me enam nii hästi ei tea.

Et eksistentsiaalsele küsimusele siiski vastus leida, on vaja poolsada Eestimaa ontlikumat valda pealinna suurde saali kokku koguda. Ja loota, et maarahva esindajad siis hästi lihtsas keeles ja hästi põhjalikult pealinna rahvale ära seletaks: elu on võimalik ka kaugemal kui Rae vallas ja Viimsis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles