Nädala kaja: Nuta või naera

Aarne Mäe
, Virumaa Teataja peatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aarne Mäe.
Aarne Mäe. Foto: Meelis Meilbaum / Virumaa Teataja

Eesti riigijuhtide sõnavõtud mitmel teemal hakkavad pehmelt öeldes häirivaks muutuma. Kogu aeg peab nende sõnumit üle seletama.

Tundub, et ei Toompeal ega Kadriorus anta endale enam üldse aru, mis Eestimaal tegelikult toimub. President Toomas Hendrik Ilvese säutsumine Twitteris on muutunud juba nii piinlikuks, et sekkuma peavad koguni teiste riikide poliitikud ja analüütikud. Aga eurosaadik Indrek Tarandi poolt “spiritualistlikult süngeks” nimetatud Ilves ei saa asu ka kodutanumal. See, et kaasmaalasi alatasa halvustav riigipea Eesti elu vaid läbi roosade prillide tahab näha, meenutab vägisi endisi aegu, mil riigi ja valitsuse vastane kriitika tuli enese teada hoida, sest muidu hakatakse sind parimal juhul lihtsalt taga kiusama.

Nüüd sai järjekordse fopaaga hakkama peaminister Taavi Rõivas, kes vastuseks valitsuse kütuseaktsiisi tõstmise kava vastu suunatud kriitikale teatas ülbelt, et soetatagu siis säästlikum auto. Öeldu tõttu rahva viha alla langenud peaminister küll vabandas hiljem mokaotsast ja väitis, et tema sõnu oli valesti tõlgendatud, kuid mõte ei muutu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles