Tarvas võttis Pärnus kindla võidu

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Alexela Korvpalli Meistriliiga veerandfinaalis pidasid neljanda omavahelise kohtumise Korvpalliklubi Pärnu ja Rakvere Tarvas. Tarvas oli esimestest minutitest peale kindlam, võites mängu 65:50 ja viies seeria viienda mänguni, mis peetakse juba pühapäeval Rakveres.

Kohtumine algas närvilised mõlemalt poolelt. Pärnakad olid kaugel oma eelmise mängu teravusest kaugel ning nende visked ei leidnud teed korvirõngast sisse. Andres Sõbra hoolealused olid aga seevastu aktiivsed nii rünnakul ka kaitses, juhtides esimese veerandaja järel 24:14. Ka teine kümnend ei toonud Pärnu mängu uut hoogu. Meeskond oli kui liimist lahti ja kuidagi ei saadud oma mängu tööle. Tarvas aga lustis ja nautis mängu, juhtides poolajaks juba 17 punktiga, seisuks 41:24.

„Täna oli palju parem kui varem. Saime kohe kaitses pidama täna, nad olid viimased kolm mängu pannud kolmeseid üle 50%,“ sõnas Tarva mängija Reinar Hallik. „Täna oli selline mäng ja ülehomme on uus. Me mängisime täna palju paremini kaitses, lastes neil visata vaid 50 punkti, loll peaks olema kui ei saa öelda, et me kaitses hästi tegutsesime,“ lisas ta.

Teisel poolajal läks mäng kinnisemaks. Ka Rakvere ei suutnud enam oma punktiskoori kasvatada sellises tempos kui esimesel poolajal. Kohtumisse aga muudatust ei tulnud, kuna pärnakad ei suutnud ikka oma rünnakut tööle saada. Enne otsustavat kümmet minutit oli vahe meeskondade vahel kasvanud veelgi ning Tarvas peal 55:36. Neljandal veerandajal vähendas Pärnu nii mõnelgi korral vahe 13-punktiliseks, kuid Andres Sõbra hoolealused hoidsid initsiatiivi kindlalt enda käes, võites mängu 65:50.

Pärnu juhendaja Heiko Rannula ei olnud pärast mängu väga löödud: „Täna oli kaks varianti -  kas oleme täielikult valmis ja paneme veri ninast välja või läheb nii nagu täna. Täna läks nii. Võrdsed meeskonnad oleme. Tarvas tegi hea alguse täna, lüües meid rivist välja. Keegi ei tea, kuhu see pühapäevane mäng läheb. Me peame ise end psühholoogiliselt paika sättima.“

Tarva suurimad korvikütid olid Reinar Hallik 19, David Haughton 17 ning Brandis Raley-Ross 11 punktiga. Haughton korjas lauast lisaks 11 palli, tehes kaksikduublile. Pärnu poolelt tõid Mihkel Kirves ja Silver Leppik 12 punkti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles