Keskonnaministeerium korraldab homme Väike-Maarjas lõkke põletamise katse

Virumaa Teataja
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lõke. Foto on illustratiivne.
Lõke. Foto on illustratiivne. Foto: Arvet Mägi / Virumaa Teataja

Katse korraldatakse Väike-Maarjas päästekolledži harjutusväljakul ning selle käigus põletatakse nii puhast puitu kui ka puitu koos muude jäätmetega, mida tegelikult kodustes lõketes põletada ei tohiks.

Eesti inimeste teadlikkus on küll aasta-aastalt paranemas, kuid teema on ministeeriumi hinnangul sellegipoolest aktuaalne ning vajab meeldetuletamist, sest prügipõletusega tehakse ümbritsevale keskkonnale ja ka enda tervisele rohkem kahju, kui arvatakse.

Katse algus on orienteeruvalt kell 10. Selle lõppedes saab selgeks, mida jäätmete põletamine meid ümbritseva keskkonnaga tegelikult teeb. Tulemused saavad avalikuks järgmisel nädalal.

Keskkonnaministeerium koos heade partnerite abiga korraldab teist korda kevadist teavituskampaaniat, mille raames tahetakse inimestele selgitada, mida kevadise suurpuhastuse käigus tekkinud prügiga teha tohib.

Veebikeskkonnas lõke.ee saab kirjalikul kujul selgitavat materjali, mida jäätmetega teha.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles