Balletikeele tantsiv sõnaraamat

Inna Grünfeldt
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
See pole unenägu - tõepoolest on ballett siin ja praegu, keset päeva koolisaalis. Kuidas kõnelda kaunis liigutuste keeles, näitavad rahvusooperi Estonia baleriin Heidi Kopti ja tantsija Aleksandr Kanapilov.
See pole unenägu - tõepoolest on ballett siin ja praegu, keset päeva koolisaalis. Kuidas kõnelda kaunis liigutuste keeles, näitavad rahvusooperi Estonia baleriin Heidi Kopti ja tantsija Aleksandr Kanapilov. Foto: Marianne Loorents

“Aaahhh!!!” hüüatasid Uhtna noored justnagu ühest suust, kui tõste lennutas baleriini kui udusule koolisaali lae alla. Nad teavad nüüd sedagi, kuidas kõlab balletikeeles: “Sa oled väga ilus!”

Programmi “Päikesekuningast Kratini” balletitunnis õppisid Lääne-Viru kuue kooli lapsed tundma lavatantsu ajalugu, lugema balletikeelt ja proovisid jalgade viit positsiooni.

“Katsuge põlved sirged hoida,” juhendab Lemme Saarma. Aga eks katsu hoida, kui varbad peavad olema samal ajal võimalikult väljapoole ... Käte positsioonid – üks-kaks-kolm – ka juurde ja ollaksegi juba tublisti targemad lavale vaatama.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles