Kevadnäitus kutsub piiridele

Inna Grünfeldt
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rakvere Galerii.
Rakvere Galerii. Foto: Internet

Rakvere Galeriis avatakse kolmapäeval, 29. aprillil kell 17 loominguliselt uurimuslik kevadnäitus “Kunst ja kunsti piirid”.

Galerist Riho Hütt ootab kunstnikelt näitusele selge sõnumiga teoseid. “Tulge, öelge, näidake oma teostega, kus on kunsti piirid, kus algab või lõpeb kunst,” kutsub ta üles.

Kellele tundub see üleskutse liiga kitsas, võib kevadnäitusel esineda ka traditsioonilise kunsti piiresse jäävate töödega: natüürmortidega, loodusvaadetega, portreedega. Eriti oodatud on kuraatori sõnul siiski kunsti piire kobavad teosed, näiteks pilapildid või karikatuurid, üle-vindi-keeratud tööd, silmakirjalikkust paljastavad teosed.

Kevadnäituse teema valikul lähtus Riho Hütt arusaamisest, et ei mäletagi enam aegu, mil kunstist oleks nii palju räägitud kui praegu. “Kunst läheb paljudele väga korda. Küllap ta siis kõnetab meid, kunst on ju elu peegel,” arvab ta.

Töid kevadnäitusele saab tuua laupäeval, 25. aprillil kella 10-14 või esmaspäeval ja teisipäeval Virumaa Näituste kontorisse kella 9-16.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles