Põlevkivipäeval räägiti põlevkivitööstuse pärandist ja tulevikust

Virumaa Teataja
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Ülemöödunud nädalal Kohtla kaevanduspargis toimunud põlevkivipäeval tõdeti, et põlevkivitööstuse tulevik sõltub sellest, kui energiaefektiivselt, keskkonnasäästlikult ja konkurentsivõimeliselt põlevkivi väärindada osatakse. Sealhulgas on tähtis roll ka endistele tööstusaladele väärtuse andmisel.

“Põlevkivitööstusel pole olnud kerged ajad. Nafta turuhind kukkus möödunud aastal 50% võrra ja elektrihind on avatud elektrituru madalaimal tasemel. Keerulises turusituatsioonis aitab ellu jääda areng,” rääkis Eesti Energia juhatuse esimees Hando Sutter.

“Töötame Eesti Energias selle nimel, et põlevkivi paremini väärindada ja teha seda võimalikult väikeste keskkonnamõjudega – see on meie omaniku ootus. Täna annab põlevkivitööstus riigi SKPst 4% ning otseseid ja kaudseid töökohti on tänu põlevkivile Eestis 20 000 ümber. Millised on need numbrid tulevikus, sõltub paljuski oskusest näha raamidest väljapoole,” ütles Sutter.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles