Baltic Fibres toodab Haljalas inglastele tekke-patju

Kristi Ehrlich
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
15 aastat Haljalas tegutsenud Baltic Fibres toodab hea une kraami, mis läheb valdavalt ekspordiks.
15 aastat Haljalas tegutsenud Baltic Fibres toodab hea une kraami, mis läheb valdavalt ekspordiks. Foto: Marianne Loorents

Eelmisel nädalal koos Suurbritannia suursaadikuga 15 tegevusaasta täitumist Haljalas tähistanud tekstiiliettevõte Baltic Fibres teeb suuri investeeringuid, et tootmist tõhustada ja saareriigis veel suuremat turuosa hõivata.

Rohkem kui sajaaastase ajalooga Suur­britannia ettevõte Baltic Fibres kolis 15 aastat tagasi oma tootmise Haljalasse ja annab praegu tööd 110 inimesele. Neist kolmandik on kohalikud, ülejäänud peamiselt ümberkaudsetes omavalitsustes elavad inimesed.

Ettevõtte juhatuse liige Alastair Coulter ütles, et neil on olnud 15 aastat edukat äri Eestis, hoolimata sellest, et nende aastate jooksul on dramaatiliselt suurenenud nii palga-, energia- kui ka transpordikulu. “Isegi suurenenud kulude korral on meie tegevus siin väga konkurentsivõimeline,” märkis juhatuse liige ning lisas, et iga kord, kui nad arutlevad tootmise UKsse tagasi viimise üle, jõuavad nad järeldusele, et Eestis on tulusam tegutseda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles