Eesti parim elamuarhitektuur ilmub Rakvere keskväljakule

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Eesti Arhitektide Liidu näitust “ERAMU 2008–2012 ja VÄIKE 2010–2012”, kus eksponeeritakse Eesti parimat eramuarhitektuuri ja väikeobjekte, saab alates 23. aprillist vaadata Rakvere keskväljakul.

Näitus tutvustab nimetatud ajavahemikel valminud huvitavamaid eramuid ja väikeobjekte, mis on välja valitud arhitektide liidu võistlusele laekunud tööde hulgast. Mõlemal võistlusel anti välja üks peapreemia ja kolm võrdset preemiat. Võistlused korraldas Eesti Arhitektide Liit ja peapreemiaid rahastas Eesti Kultuurkapital.

“Need võistlused näitasid, et olemasolevasse miljöösse ja valmisehitatud keskkonda paigutatud uuselamud saavad kaasa väljakujunenud haljastuse ja tervikliku ümbruse, mis on suur väärtus võrreldes põllupealsete uusarendustega. Järjekordse põllu kasutuselevõtu asemel rekonstrueerigem ja arendagem pigem olemasolevaid struktuure,” rääkis žürii esimees Jaak Huimerind.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles