Teater on “Leegionäridega” Kanadas

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toronto Eesti Maja. Foto on illustratiivne.
Toronto Eesti Maja. Foto on illustratiivne. Foto: Peeter Langovits / Postimees

Toronto eestlaste ühenduse Tartu College kutsel annab Rakvere teater lavastusega “Leegionärid” homme ja ülehomme Torontos kohalikule eesti publikule kaks etendust.

Tegemist on koostöö jätkumisega, mis sai alguse 2012. aastal Rakvere teatri lavastuse “Tuulte pöörises” Põhja-Ameerika ringreisil. Nii nagu kolm aastat tagasi, nii toeatab ka praeguseid etendusi tehniliselt Rakvere teatri pikaajaline partner Ohio Northern University.

Ülikooli meeskond on etenduste tarvis valmistanud eraldi lavakujunduse ning saabub Torontosse heli- ja valgustehnikaga. Torontos viibivad lisaks trupile ka lavastaja Madis Kalmet ja näitekirjanik Tiit Aleksejev. Viimane peab 22. aprilli õhtul huvilistele Tartu College’ist temaatilise loengu pealkirjaga “1944: mäletamise tähendusest”. Loengule ja etendustele järgnevad arutelud publikuga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles