Mis edasi ja mis teisiti

Valdo Randpere
, riigikogu liige, reformierakond
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Valdo Randpere.
Valdo Randpere. Foto: Küllike Rooväli

Riigikogu uus koosseis on alustanud tööd, valitsus on moodustatud ja koalitsioonilepe sõlmitud.

Nüüd on meil kaks võimalust: kas jätkame urgitsemist valitsuse moodustamise mõttekäikude ja tulemuste kallal ning otsime iga kivi alt koalitsioonileppes maksutõusu miine, kaheldes püstitatud eesmärkide vajalikkuses, või asume tööle ja anname oma parima selleks, et koalitsioonileppe eesmärgid saaks täidetud ja Eesti majandus kasvulainele tagasi toodud.

Ma ka ei viitsi teeselda, et olen sada protsenti rahul koalitsioonileppe eesmärkide ja nende saavutamiseks kavandatud katteallikatega. Nii mõnigi asi oleks kindlasti teisiti sõnastatud, kui reformierakond oleks sisu üle üksinda otsustada saanud. Samas, kui tihti me igaüks – köögitüdrukust ministrini – oleme mõelnud klassikalistele sõnadele: ära küsi, mida riik sinu jaoks teha saab, vaid mida sina riigi jaoks teha saad. Mina olen mõelnud. Mul on isegi mõned vastused ja mõtted, mida teiega jagada tahan.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles