Repliik: pildid ja sõnad

Katrin Uuspõld
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Katrin Uuspõld
Katrin Uuspõld Foto: Arvet Mägi

Kohtasin hiljuti beebiootel tuttavat, kes ise väga palju ja hästi pildistab. Ta oli veel sündimata lapsele juba broneerinud aja profifotograafi juures – ta tahab jäädvustada oma väikese inimese esimesi päevi, sest paari kuu pärast seda ju enam teha ei saa.

Kui mul mõte kinni jookseb ning juhtumisi on käeulatuses internet ja avatud arvuti, siis ma sirvin paari blogi, mis alati mu tuju tõstavad. Ühte neist peab fotograaf ja loomulikult on pilte palju. Enamasti inimestest, väikestest ja suurtest, mulle täiesti võõrastest. Aga nende vaatamine paneb naeratama.

Foto, see on ju kinni püütud hetk. Pildistaja vaatenurgast. Ma ise olen kehvapoolne pildile jäädvustaja, sest kui on mõni tore hetk, siis kipun hoopis vaatlema ja unustan fotografeerida. Aga mõnikord ei unusta ka ning veel aastaid hiljem tulevad pilti vaadetes meelde selle sündmusega seotud seigad, lõhnad ja tunded. Nii et rohkem pilte. Teha ja vaadata.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles