Päästjad kustutasid hulga põlenguid

Kristi Ehrlich
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kulupõleng.
Kulupõleng. Foto: MEELIS MEILBAUM/VIRUMAA TEATAJA

Eile oli väga tuuline ja sellest tingituna olid päästjad hõivatud, kustutades kulupõlenguid ja eemaldades teele kukkunud ohtlikke puid. Mõned kulupõlengud võisid süttida elektriliinidest, kui suure tuulega neist sädemeid lendab, aga osa neist sai kindlasti alguse inimese hooletust käitumisest.

Näiteks jäi lõkkeplats hoolikalt kustutamata või on sõiduajal autost visatud suitsukoni. Korralikult kustutamata lõkkekoht või suitsukoni võib süttida ka tunde hiljem.

23. aprillil kella 14.02 ajal kustutasid päästjad Sõmeru vallas Uhtna alevikus kulupõlengu. Üleeile tehti lõket ning seda ei kustutatud korralikult ära, eilse suure tuulega süttis lõkkekoht uuesti ja tuli levis. Lõkkekohad tuleb peale põletamist väga korralikult kustutada, et vältida nende taas süttimist.

23. aprillil kella 14.41 said päästjad väljakutse Kadrina valda Ama külla, kus põles kulu elektriliinide all.

23. aprillil kella 14.58 ajal said päästjad väljakutse Rägavere valda Kantkülla, kus oli puu kukkunud elektriliinile, mille tulemusena oli süttinud umbes 200 ruutmeetri suurune maaala.

23. aprillil kella 15.24 ajal kustutasid päästjad Rakvere linnas Võidu tänaval süttinud turbahunniku, päästjate saabudes proovisid lähedal asunud inimesed seda ise kustutada.

23. aprillil kella 15.54 ajal said päästjad väljakutse Rägavere valda Nõmmise külla, kus põles raudtee ääres raiesmik, metsaalune ja kulu. Sündmuskohale saadeti päästemeeskonnad Rakvere, Kunda, Tapa, Väike-Maarja päästekomandost, Rakvere operatiivkorrapidaja ning vabatahtlikud päästjad Võsult ja Aasukaldalt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles