Viru praostkonna uueks praostiks valiti Tauno Toompuu

Eva Samolberg-Palmi
, peatoimetaja asetäitja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tauno Toompuu.
Tauno Toompuu. Foto: Arvet Mägi

Lüganuse rahvamajas toimunud EELK Viru praostkonna sinodil valiti uueks praostiks senine abipraost, Rakvere Kolmainu koguduse õpetaja Tauno Toompuu.

Ehkki hiljuti ütles Rakvere Kolmainu koguduse õpetaja Tauno Toompuu, kes on käesoleva aasta jaanuarist ka kirikuvalitsuse liige, intervjuus Maalehele, et ta ei taha hakata Viru praostkonna praostiks, õnnestus peapiiskop Urmas Viilmal teda veenda vastutusrikast ametit vastu võtma.

Peapiiskop ütles ka sinodi ees, et Toompuu näide meenutab talle tema enda varasemaid valikuid, kus pere ja mugavama elu seisukohast oleks pidanud mõnest ametist loobuma, aga töö vajab tegemist.

“Eks kirik ole sarnane sõjaväega, kus siis, kui ülesanne tuleb täita, sa küll võid oma arvamust avaldada, aga… Olen kutsutud kirikus seda tööd tegema ja nii tuleb see ülesanne vastu võtta − kui peapiiskop palub,” ütles vastvalitud praost enda meelemuutust kommenteerides.

Küsimusele, mida ta peab praosti ametis kõige suuremaks väljakutseks, vastas Toompuu: “See on töötegijate küsimus: et kogudused oleks teenitud; et oleks olemas vaimulikud. Muidugi on küsimus ka töötegijate väärikas tasustamine − tasud on liiga väikesed ja ilmselt kahanevad veelgi. Inimesed on motiveeritud, vaatamata kasinatele oludele.”

Loe pikemalt Põhjarannikust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles