Lääne-Virus on registreeritud juba ligi sada talgut

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Talgulised koristasid eelmisel aastal Kunda mereranda.
Talgulised koristasid eelmisel aastal Kunda mereranda. Foto: MEELIS MEILBAUM/VIRUMAA TEATAJA

Järgmisel laupäeval toimuvad kaheksandat korda üle-eestilised talgud, Lääne-Virumaal oli eilelõunase seisuga registreeritud üle üheksakümne talgukoha.

Kõiki talguid ei korraldata küll 2. mail, osa neist peetakse kas veidi varem või hiljem.

“Teeme ära!” talgupäeva Lääne-Virumaa koordinaator Mati Ulm ütles, et paaril viimasel aastal on hakatud rohkem korraldama ja kirja panema ka väiksemaid pere-, sõpruskonna või asutuse talguid, kus tehakse samuti ühiselt midagi ära. Ette ei võeta üksnes korrastustöid, vaid ühiselt tehakse näiteks talvepuid või istutatakse metsa.

Teiseks hakkab silma soov minna appi neile, keda on tabanud õnnetus. Tänavu korraldatatakse talgud Laekvere vallas Rohu külas, kus aasta alguses hukkus majapõlengus traagiliselt kolm inimest.

Kavas on põlenud maja seinad ja korstnajalg lammutada, jäätmed sortida ja teisaldada, samuti krunt prahist puhastada. Hukkunute mälestuseks süüdatakse küünlad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles