Väikekoolide lapsed lustisid Lehtses muusikapeol

Eva Klaas
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Kolmapäeval toimus Lehtse kultuurimajas üle-eestiline väikekoolide muusikafestival, kus esines kakskümmend ansamblit kaheteistkümnest koolist.

Lisaks Lääne-Virumaale osales üritusel koole ka Põlva-, Pärnu- ja Läänemaalt, kokku umbes 120 noort muusikut.

Festivalil, mis algas Tõnis Kõrvitsa loodud ühislauluga „Me sees ja ümber”, astusid üles laulu- ja pilliansamblid, aga ka kollektiivid, kes pakkusid nii laulu kui pillimängu.

Kontserdi jooksul kõlasid erinevad pillid, mängiti näiteks mandoliini, kannelt, plokkflööti, kitarri, plaatpille ja mitmeid teisi.

Ansambleid hindas kaheksa liikmeline žürii, kus oli esindatud nii Tapa vallas sirgunud muusikuid, kui Lääne-Virumaa ja teiste piirkondade muusikaõpetajad.

Žürii osalejaid pigeritta ei pannud, küll aga leidis kõigi kohta positiivseid sõnu ning jagas auhindu just selle järgi, milles keegi kõige parem oli.

Pärast kontserdi pakkusid lastele meelelahutust klounid ja esines ansambel Trio Naturale.

Osalejad jaotati nelja töötuppa, kus õpiti mängima kannelt, mandoliini ja rütmipille, samuti laulu. Kõikides töötubades harjutati muusikapala „Seitsme tuule poole”, mis ürituse lõpus ühiselt ette kanti.

Lisaks toimusid ka käsitöö õpinurgad, kus sai kaltsuvaipu teha või joonistada, samuti valmisid ühisluuletused.

Muusikafestivali korraldasid ühiselt Lehtse kool ja kultuurimaja. Osalejad kiitsid väga selle pingevaba ja mõnusat õhkkonda.

Sarnast üritust, siis küll muusikapäeva nime all, on korraldatud ka kahel korral varem, kuid need olid mõeldud vaid Lääne-Viru väikekoolidele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles