Go Bus võtab maikuust kasutusele uue piletimüügisüsteemi

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Go Bus bussid Rakvere bussijaamas.
Go Bus bussid Rakvere bussijaamas. Foto: MEELIS MEILBAUM/VIRUMAA TEATAJA

Lääne-Viru maakonnaliine teenindav Go Bus võtab alates 1. maist 2015 kasutusele uue piletimüügi- ja kassasüsteemi, mis teeb sõitmise sujuvamaks ja mugavamaks nii reisijale kui bussijuhile. Uuele süsteemile üleminekuga seoses hakkab Go Ini maksekaartide asemel maikuust kehtima ühiskaart.

„Tahvelarvutit meenutavad multifunktsionaalsed piletimüügiaparaadid võimaldavad bussijuhil lihtsamini jälgida liini läbimise infot. Graafikus püsimine on jälgitav armatuurile paigutatud ekraanilt. Samuti saab tahvlilt vaadata aega bussi väljumiseni ja järgmisesse peatusesse jõudmiseni. Kui buss peaks mingil põhjusel hilinema, siis on see koos bussijuhi andmetega nähtav dispetšerile, kes saab vajadusel bussijuhiga kiiresti ühendust võtta,“ loetles Go Busi Rakvere piirkonnajuht Rein Kaljuveer uue süsteemi mõningaid eeliseid.

Uuele piletimüügisüsteemile üleminekuga seoses võetakse Go Ini maksekaardi asemel alates 1. maist kasutusele ühiskaart, millele raha laadides ning sellega sõidu eest tasudes saab täispileti hinnast 5% soodustust. Go Ini kaarte saab tasuta ühiskaardi vastu vahetada kuni 15. maini bussijuhi juures ja Go Busi piirkonnakontorites. Juhul kui kaardil on rahaline jääk, mida soovitakse ühiskaardile üle kanda, siis palume pöörduda Go Busi piirkonnakontorisse, mis Rakveres asub aadressil  Aia tänav 16. Go Ini kaardil olev rahajääk kantakse sealsamas uuele ühiskaardile üle.

„Ühiskaart pakub mugavat võimalust reisida sularahata ning soodushinnaga. Ühtlasi on ühiskaart laiemate kasutusvõimalustega. Sellega saab sõita nii Go Busi maakonnaliinibussides, kaugliinibussides kui ka Tallinna ühistranspordis ehk kõikides kohtades, kus on ühiskaardi kasutamise võimalus,” rääkis Kaljuveer.

Ühiskaardile saab igaüks raha juurde laadida kaardi müügipunktides, internetipangast ning mobiil- või lauatelefoniga. Täpne info on väljas ühiskaardi veebilehel www.pilet.ee. Raha saab kaardile panna ka bussijuht, kui reisija tasub toimingu eest sularahas.

Bussidesse on paigutatud kontaktivabad kaardilugejad, mille vastu tuleb ühiskaart bussi sisenedes valideerimiseks asetada. Bussijuht näeb armatuurlauale seatud tahvlilt, kas kaardil on piisavalt sõiduks raha ning sellega on sõiduõigus olemas.

Kuna uus piletimüügisüsteem võtab piletihinnad automaatselt Maanteeameti andmebaasist www.peatus.ee, siis ei pruugi need praeguste hindadega päris täpselt kattuda. Erinev hind tuleneb sellest, et andmebaasis on peatuste vahemaad arvestatud saja meetri täpsusega, kuid praegused hinnad on ümardatud täiskilomeetritele. Piletimüügi info laekub andmebaasist otse bussifirma serverisse. Samuti ümardatakse piletihinnad arvelduse lihtsustamiseks viie sendi täpsuseni.

“Palume reisijatelt mõistvat suhtumist võimalike tõrgete osas uuele süsteemile ülemineku esimestel päevadel. Kõik tähelepanekud on oodatud infoliin@gobus.ee või numbril 12012, et saaksime süsteemi korrektselt kasutusele võtta,” ütles Go Busi Rakvere piirkonnajuht Rein Kaljuveer.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles