Konkurss tõi Vikipeediasse juurde Lääne-Virumaa-teemalisi artikleid

Anu Viita-Neuhaus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sülearvuti. Foto on illustratiivne.
Sülearvuti. Foto on illustratiivne. Foto: Liis Treimann / Postimees

Lääne-Virumaa-teemalisel Vikipeedia artiklivõistlusel kirjutasid autorid siinsetest paikadest, sündmustest, inimestest, loodusest ja ajaloost. Kirjutajate lemmikteemad olid asumid, järved ja maakonnaga seotud isikud.

Selle aasta 20. veebruarist 20. märtsini toimus maakondlik eestikeelse Vikipeedia artiklivõistlus, milles osales kümme kirjutajat ja mille tulemusena täienes Vikipeedia 41 artikliga. Auhindu jagati kolmele parimale kirjutajale järgmistes kategooriates: parim uuskirjutaja, suuremahuline sisu ja kvaliteetne kirjutis.

Konkursi korraldaja, MTÜ Wikimedia Eesti esindaja Ivo Kruusamägi nentis, et kirjutatud lugudest sai teada mitut põnevat fakti. “Minu jaoks oli üllatav, et Vihula vallas asub endine Oruveski küla, mis on nüüd liidetud Palmse külaga. Selleteemaline lugu on nüüd Vikipeedias olemas.” Lisaks teadmiste täiendamisele on Vikipeedia konkursi eesmärgiks suurendada, täiendada ja tutvustada informatsiooni kohaliku kultuuri ning geograafia kohta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles