Kiri: Rajame maailma esimese ökoriigi

Jüri Jürna
, kunstnik Miila külast
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Mäletan, et punasel ajal unistasid paljud inimesed iseseisvusest. Sellest olen järeldanud, et iseseisvus on iga eestlase hinges. Ometi oli just iseseisvuspartei häälesaak valimistel tühine. Mida sellest järeldada? Kas me ei taha olla täielikult iseseisvad või on iseseisvus liiga abstraktne mõiste, et usaldada iseenese visiooni?

Lihtsam on ju teenida teiste visioone, kasutada absurdset ja vasturääkivat versiooni tõest, veel enamgi, manduda niivõrd, et ei taipa enam, kuidas meid ära kasutatakse. Justkui oleksime jäärapäised, aga õpihimulised võhikud. Isegi eksperte laename võõrsilt, peaasi, et mitte meie ise. Tundub, et just sellisest letargiast ja ükskõiksusest tahabki iseseisvuspartei meid üles äratada.

Seejuures soovib roheliste partei meie tähelepanu suunata ümbrusele, milles elame – nii täiendavad need kaks parteid teineteist ideaalselt. Nad propageerivad seda, et meil peaksid olema oma pangad, oma energiamajandus ja üle kolmesaja tuhande väikeettevõtte ning me peaksime loobuma monstraal-korporatiivsetest suurettevõtetest ja rajama maailma esimese ökoriigi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles