Mart Müürisepp: "Kui ego laval käima saab, siis tuleb selline pidu, mida Mart Sander ka pole näinud"

Eva Samolberg-Palmi
, peatoimetaja asetäitja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mart Müürisepp
Mart Müürisepp Foto: Erlend Štaub

Mõni aeg tagasi oli Mart Müürisepp nimi, mis kellelegi eriti palju ei öelnud. Mees metsast. Kiiresti tähesärasse tõusnud noor Nukuteatri näitleja astub aga 1. mail Haljala rahvamajas lavalaudadele oma esimese monotükiga ning sugugi mitte tundmatu mehena.

Peagi saavad ka Lääne-Virumaa inimesed tulla publikuks teie monotükile “Mees metsast”. Millest see tükk räägib ja kas Mart Müürisepp on mees metsast?

Meis kõigis on Taevas ja Põrgu. Sellest see räägibki, et nagu kaks poolt. Seal on sees see Mart, kes ei taha ja ei viitsi anda intervjuud, ja see Mart, kes toitub sellest – tähelepanust. Kui ma vaatan neid intervjuusid mingitest väljaannetest, siis ma justkui distantseerun sellest, et see nagu ei oleks päris mina ja ma ei samastu temaga. Aga see on see teine Mart seal lehes. Seal on justnimelt see Mart, kes tuli metsast tundmatuna ja võitis. Lavale tulebki seesama ego ja kui see ego seal laval käima saab, siis tuleb selline pidu, mida Mart Sander pole ka näinud.

Loe pikemalt SIIT.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles