Kevadisi rahataotlejaid oli mullusest tunduvalt vähem

Eva Samolberg-Palmi
, peatoimetaja asetäitja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lääne-Viru maavalitsus.
Lääne-Viru maavalitsus. Foto: Tairo Lutter / Virumaa Teataja

Lääne-Virumaa kohaliku omaalgatuse programmi kevadvoorus esitatud 65 projektitaotlusega sooviti toetust enam kui 111 869 eurot, mullu laekus kevadvooru 86 taotlust summas 137 883,10 eurot.

Lääne-Virumaale on 2015. aastal mõlema vooru peale kokku eraldatud 88 994,62 eurot, millest  kevadvoorus jagatakse ära hinnanguliselt 65%. Projektide kogumaht koos omafinantseeringu osaga on tänavu  kevadvoorus 137 224,04 eurot.

Programmi viiakse ellu kahe meetme kaudu. Kõige populaarsem oli kogukonna arengu meede. Sinna laekus 37 projektitaotlust, millega küsiti toetust 61 929, 42 eurot.

Elukeskkonna ja kogukonnateenuste arengu meetmesse laekus 28 projektitaotlust, millega küsiti 49 940,41 eurot toetust. 

Pärast tehnilist kontrolli läheb maavanema moodustatud viieliikmelisele komisjonile hindamiseks 61 taotlust, tulemused selguvad hiljemalt mai teises pooles.

Kohaliku omaalgatuse programmi eesmärk on kohaliku arengu ja kogukondade elujõulisuse tugevdamine kogukondliku initsiatiivi, koostöö ja identiteedi tugevdamise kaudu ning kohalike elanike teadmiste ja oskuste kasvu kaudu.

Kohaliku omaalgatuse programmi rahastatakse Eesti riigieelarvest. Alates 2013. aastast haldab regionaalministri haldusala kohaliku omaalgatuse programmi SA Kodanikuühiskonna Sihtkapital (KÜSK).

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles