“Leegionäride” lend Torontos(se)

Anu Viita-Neuhaus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Leegionäride trupp Torontos: (seisavad) lavastaja Madis Kalmet, autor Tiit Aleksejev, näitlejad Margus Grosnõi, Erni Kask, Mihkel Kabel. Esiplaanil Terje Pennie ja Tarvo Sõmer.
Leegionäride trupp Torontos: (seisavad) lavastaja Madis Kalmet, autor Tiit Aleksejev, näitlejad Margus Grosnõi, Erni Kask, Mihkel Kabel. Esiplaanil Terje Pennie ja Tarvo Sõmer. Foto: Taavi Tamtik

Rakvere teater etendas Kanadas sealse eestlaste ühenduse Tartu College kutsel lavastust “Leegionärid”.

Milliseid tundeid tekitab ajalooline draama unustatud saatustest inimestele, kes on midagi analoogset kogenud, nägi näitleja ja teatri rahvusvaheliste suhete juht Erni Kask.

“Leegionäride” etendused toimusid Toronto Tartu kolledži saalis, kuhu kogunevad sealsed Eesti üliõpilasseltside esindused. Eesti kogukonna keskusena asub seal isamaa arhiiv ja tulevane Välis-Eesti muuseum. Erni Kase sõnul sobisid etendused valitud ruumi ja konteksti suurepäraselt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles