Maavalitsus jagas noortekeskuste projektidele toetusi

Anu Viita-Neuhaus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pilt on illustreeriv.
Pilt on illustreeriv. Foto: Tairo Lutter

Lääne-Viru maavalitsuse juurde moodustatud komisjon otsustas Eesti Noorsootöö Keskuse eraldisest toetada 15 noortekeskuste projekti kokku 12 820 euroga.

„Selle aasta konkursil oli juba rohkem noorte omaalgatust toetavaid projekte, mis on väga tervitatav. Samuti on tore, et aina enam lähevad noorsootöötajad oma tegevustega sinna kus on noored, ehk siis üha rohkem näeme avatud noortekeskuste projektikonkursil ka mobiilse noorsootöö projekte,“ ütles haridus- ja sotsiaalosakonna vanemspetsialist Merle Maimjärv-Mirka.

Mitmed noortekeskused taotlesid toetust erinevate mängude ja seadmete soetamiseks, piirkondlike ühisürituste ja koostööprojektide korraldamiseks. Ka harjumuspärased loovust arendavad tegevused olid esindatud.

Tänavu menetleti kokku 16 taotlust 11 noortekeskuselt, mis taotlesid toetust 26 706,75 eurot. Riigieelarvest rahastatavast Eesti Noorsootöö Keskuse eraldisest toetati 15 noortekeskuste projekti kokku 12 820 euroga.

Projektikonkursi 2015. aasta üldiseks prioriteediks oli noorsootöö teenuse osutamist toetavate korduvkasutusega vahendite ja seadmete soetamine ja/või restaureerimine.

Maakonna  prioriteetideks oli noorte ettevõtlikkuse arendamine; noori arendavate tegevuste elluviimine ja selleks vajalike vahendite soetamine; sallivuse juurutamine; keskkonnasõbralike eluviiside kinnistamine ning noorte omaalgatuslike ja jätkusuutlike ideede toetamine. 

Avatud noortekeskuste projektikonkursi korraldamise eesmärgiks on toetada avatud noorsootööd kohaliku omavalitsuse tasandil avatud noortekeskuste projektide kaudu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles