Riigivalitsus jätkab koostöös Eesti Energiaga maaelu väljasuretamist

Siret Kotka
, riigikogu maaelu­komisjoni aseesimees, keskerakond
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Siret Kotka-Repinski.
Siret Kotka-Repinski. Foto: Erakogu

Vaid loetud nädalad on möödunud päevast, kui reformierakond, sotsiaaldemokraadid ja IRL omavahelise koalitsioonilepingu allkirjastasid. Selle dokumendi kohaselt pöörab loodud valitsusliit erilist tähelepanu just maaelule, et maal ikka elu ja töökohad säiliksid. Tänaseks oleme aru saanud, et need olid tühjad sõnad valgel paberil, mis teatavasti pidavat kannatama kõike.

Seekord ei peatu ma maarahvast kahjustaval kütuseaktsiisitõusul, vaid sellel, et nüüd on välja tuldud kahetsusväärse plaaniga, mille kohaselt suletakse 1. augustiks Eesti Energia esindus näiteks Rakveres, aga ka teised teeninduspunktid üle Eesti. Sellise maaeluvaenuliku sammu tõttu jääks töötuks 21 inimest. Suuremas linnas ei ole see hulk märkimisväärne, aga maapiirkondades on iga töökoht arvel. Kõige murettekitavam on siinjuures aga viimaste aastate suundumus, et riik ning tema ettevõtted ja organisatsioonid liiguvad maapiirkondadest välja, mis aitab kaasa ääremaastumisele.

On arusaamatu, miks riik kui omanik vaatab jõuetult pealt, kuidas Eesti Energia oma esindusi sulgeb, muutes seeläbi inimeste elu maal taas keerulisemaks. Meie ühiskonnas on inimesi, eelkõige vanemaealisi, kes ei suuda kõiki vajalikke toiminguid sooritada e-kanalite ja mobiilirakenduste kaudu. Vägisi jääb kurvaks tegev mulje, et reformierakonna valitsused ei salli eakamat ja maal elavat rahvast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles