Reedest jõustuvad liiklusseaduse muudatused

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Liiklusseaduse muudatus piirab turvavöödeta mootorsõidukis laste vedu lisaks sõiduautole ka veoautos.
Liiklusseaduse muudatus piirab turvavöödeta mootorsõidukis laste vedu lisaks sõiduautole ka veoautos. Foto: Margus Ansu / Postimees

Majandus- ja kommunikatsiooniministeerium valmistas ette liiklusohutust parandavad muudatused liiklusseadusesse, mis muudetud kujul jõustub reedel, 1. mail.

Jõustuv liiklusseaduse muudatus piirab turvavöödeta mootorsõidukis laste vedu lisaks sõiduautole ka veoautos. Kehtiva liiklusseaduse kohaselt tohib sõiduauto esiistmel last sõidutada ainult siis, kui ta on turvavarustuse (näiteks turvavöö, turvatool) abil nõuetekohaselt kinnitatud.

Alates 1. maist ei tohi alla kolme aasta vanust last sõidutada ei sõiduauto ega ka veoauto istmel, millel puudub turvavöö. Seega peavad alla kolmeaastased lapsed olema sõiduautos ja veoautos igal juhul turvavarustuse abil kinnitatud. Jätkuvalt jääb keelatuks ka sõiduauto esiistmel igas vanuses laste vedu, kui istmel puudub turvavöö. Veoauto esiistmel, millel puudub turvavöö, tohib last sõidutada üksnes juhul, kui laps on vanem kui kolm aastat ning pikem kui 150 sentimeetrit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles